Urządzenia i Akcesoria
Krem z topinamburu z kindziukiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g topinamburu obranego, pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełbasa typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.7 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
753.9 kJ /
180.2 kcal
Tłuszcz
10.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawior z bakłażana
50 Min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 Std.
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 Min
Chłodnik litewski
2 Std. 15 Min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 Std. 40 Min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 Min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 Std.
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa z białych warzyw
45 Min
Pikantna zupa dyniowa
25 Min